Fläskfilé med mos i ugn

Här kommer en rätt som min mamma brukar göra. Enkelt och supergott.
Det här räcker till 4 personer.

1 bit fläskfilé
8st potatisar
En klick smör
Ca 3 dl mjölk
1 ägg
saltgurka skivad
1 tomat
en klick smör
2 msk mjöl
1,5 dl grädde

Koka potatisen. Blanda i en klick smör, ägget, mjölken och vispa till ett fluffigt mos. Krydda moset med salt peppar och ev. muskotnöt.
Putsa och skär fläskfilén i skivor. Krydda med salt&peppar.
Stek den i smör. Spara skyn till såsen.
Fyll en ugnsfast form runt kanterna med moset. Lägg fläskfilén i mitten.
Lägg saltgurka samt skivade tomaten ovanpå köttet. Gör nu en gräddsås med hjälp av skyn från köttet, smör, mjöl, lite vatten och grädden.
Gräddas i 175 grader i ugnen tills topparna på moset har fått fin färg.